Nana Sofie Valérie

Nana Sofie Valérie er en autodidakt, abstrakt kunstner. Hun arbejder primært med akrylmaling og kombinerer ofte forskellige medier. Hendes værker får typisk tankerne hen i et drømmende, magisk univers. Inspirationen kommer fra naturen, dagdrømmeri og oplevelser.

Jeg begyndte allerede at udtrykke mig kreativt som barn og tror, at det har været en form for overlevelsesstrategi i en dysfunktionel opvækst. I dag bruger jeg stadig kunsten til at bearbejde de traumatiske hændelser, jeg har været igennem.

Jeg mistede min far til selvmord i 2011, og min ungdom og mine år i mine 20'ere bar præg af destruktive og uhensigtsmæssige handlemønstre. I 2013 fik jeg diagnoserne personlighedsforstyrrelse blandet type med emotionelt ustabile træk (borderline) og dependente og evasive træk. I 2020 fik jeg yderligere diagnosen bipolar. Mit liv har været turbulent, og jeg har skiftet retning som vinden blæser, når det gælder diverse uddannelser og job. Dog har kunsten altid været konstant og det, jeg har søgt tilbage til, og hvor jeg finder min styrke.

Min proces handler for det meste om at være i nuet og i det kreative flow, der opstår. Jeg føler, at mine værker bliver mest autentiske og energifyldte, når jeg ikke har sat for mange regler op for mig selv, men blot giver mig hen. Andre gange kan der være specifikke ideer, jeg har drømt om, som jeg efterfølgende udtrykker visuelt.

Læs mere Læs mindre

13 varer

pr. side